Recept Wildpluk Pesto

juni 8, 2022

Simpel, lekker en gezond.

Voor de Wildpluk Pesto kun je verschillende soorten eetbare planten gebruiken afhankelijk van wat er groeit. Zo heeft look-zonder-look een subtiele lookachtige smaak. Hondsdraf smaakt weer wat pittiger. Daslook kun je ook gebruiken. Deze is inmiddels weer uitgebloeid. Daslook heeft eveneens een heerlijke subtiele lookachtige smaak. Kijk vooral wat er groeit en check of het eetbaar is! Zelf vinden we het vooral heel leuk om zelf met verschillende plantjes te experimenteren. Om je toch wat houvast te geven, delen we je hierbij een recept. 

Als je gaat plukken, doe dit met recept voor de natuur en pluk niet meer dan een handvol. Zo blijven er genoeg plantjes over voor de insecten e.d. 

Hierbij delen we een voorbeeld met je.

Ingrediënten

handje vol brandneteltoppen

handje look-zonder-look

handje vol hondsdraf

20 à 30 gram zonnebloempitten of andere noten en zaden

een teentje knoflook

25 gram Parmezaanse kaas

ongeveer 10 el olijfolie

Proef of je nog iets mist qua smaak. Misschien kun je nog een beetje peper, zout of olie toevoegen? Gebruik vooral je zintuigen en geef er je eigen draai aan. 

 

Hoe bereid je het?

Je roostert eerst de pitten/zaden/noten in een droge koekenpan. Als ze goudbruin zijn, haal je ze uit de koekenpan en laat je ze afkoelen. Vervolgens pluk je de blaadjes van de plantjes. Je kunt hiervoor handschoenen gebruiken, maar zelf doen wij dit liever met onze handen, we vinden het fijn om de plantjes te voelen. Ja zelfs de Brandnetels! Daarna rasp je de Parmezaanse kaas en snijd je de knoflook fijn. Als dat klaar is, doe je alle ingrediënten in een hoge maatbeker, kom of keukenmachine en pureer je het naar eigen inzicht. Zelf houden we ervan als je de structuur nog ziet en voelt in je mond. 

De pesto kun je door de spaghetti doen. Ook is het lekker op een toastje of een geroosterd broodje. 

We genieten er altijd extra van, omdat we weten waar we de plantjes hebben geplukt. Daardoor voelen we ons meer verbonden met wat we maken en eten.

Enjoy! 

Copyright 2022 Mori - 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram